Krämig veganglass med lingonpulver

Veganglass med lingonpulver

Sommaren må vara över, men vad gör väl det? Glass kan man äta året runt! Detta recept på krämig och söt veganglass innehåller lingonpulver, men du kan givetvis prova med andra bärpulver också. Låt dig väl smaka!

Detta kan mycket väl vara den godaste veganska glassen jag har ätit, så jag kan inte låta bli att dela med mig av receptet. Hoppas att du gillar den lika mycket som jag.

Vårt svenska lingonpulver är gjort på norrländska lingon som torkats varsamt för att bevara all den goda näringen. Lingon innehåller gott om vitaminer och mineraler samt antioxidanten antocyanin, men framför allt mycket cateniner, fenoliska syror och tanniner.

Något som är bra att veta är att den färdiga glassen smakar ganska mycket kokos, så om det är en smak du ogillar kanske detta recept inte är för dig. Eller så kan du experimentera dig fram med ingredienser som gör kokossmaken mindre dominant?

Receptet räcker till 3–4 portioner.

Ingredienser

  • 12 st urkärnade dadlar
  • 1 dl cashewnötter
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk lingonpulver
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser slätt.
  2. Häll glassen i en behållare och ställ den i frysen 5–6 timmar.
  3. Garnera med några nypor lingonpulver och servera!

Tips: Om glassen får stå länge i frysen kan den bli väldigt hård, då är det klokt att låta den tina en stund innan servering.

Veganglass med lingonpulver
Foto: Poxen