Solning

Skydda kroppen mot solens UV-strålar genom att skapa en solskyddsfaktor inifrån. Att skydda utifrån med kemiska ämnen hjälper inte mot de så kallade sol-relaterade sjukdomarna, eftersom de egentligen beror på brist på kalcium, D- vitamin och andra vitala ämnen.

Solen är den enda riktiga kalcium- och D-vitaminomsättaren. Först bör man dock nämna att D-vitamin inte är ett vitamin utan ett hormon och bör behandlas därefter.

UV-ljus från solen triggar det D-vitamin som finns i kroppen. D-vitamin via solen triggar det D-vitamin som lagrats i kroppen. D-vitaminet i varje cell triggar då det kalcium som där finns för att som pump föra in näring till varje cells mitokondrier och så vidare.

Var ute i solljuset varje dag – det finns solljus alla dagar! Solens UV-ljus triggar det pro- vitamin-D (”vitamin D0”) som finns på huden, då det ändras till vitamin D1. Vitamin D1 går sedan vidare till levern, som i sin tur gör om vitamin D1 till vitamin D2. Vitamin D2 går sedan till njurarna för att göra det färdiga vitaminet D3. D3 vandrar sedan till tolvfingertarmen som i sin tur vill ha kalcium för att bland annat pigmentera huden, bygga upp skelettet och sköta hjärtats sammandragning.

Råd till dig som solar

Fyll en 1,5-liters petflaska med två matskedar pH-kalk i vatten, och drick denna kalkblandning under hela dagen. Detta ger en solskyddsfaktor motsvarande ungefär 10. Den basiska pH-kalken normaliserar även oxidationsprocessen/åldringsprocessen på och innanför huden. Var försiktig ändå, särskilt tidigt på våren. Huden behöver vänja sig vid plötsliga förändringar.

För att få en jämnare och fylligare solbränna/pigmentering/solskydd, gör även en drink med en matsked nässelpulver och en matsked nyponpulver. Blanda i till exempel tranbärs- eller blåbärsjuice. Nässlan innehåller bland annat folsyra och klorofyll som skyddar huden inifrån, såsom nyponpulver gör med sin betakaroten, bor och omega 3. Antioxidanter finns i både nässla och nypon.

Använd gärna vårt pH-baspaket som grundstöd för kroppens allmänna tillstånd. Solning utan skyddsämnen ger brännskador. Många av våra ljushyade kunder med problem som fibromyalgi blir lätt “brända” av solen – eftersom de saknar ämnen (speciellt kalcium) som ingår i pigmenteringsprocessen. pH-kalk ökar upptaget av D-vitamin dramatiskt.