Vikten av vätska

Vatten omger och skyddar oss innan vi föds, vår kropp består till tre fjärdedelar av vatten och vår matsmältning och metabolism är beroende av vatten. Men vad, när, och hur mycket ska vi dricka för att må som bäst?

Enligt gammal klok läketradition uppbackad med modern forskning bör vi dricka lite och ofta under hela dagen. Sammanlagt cirka 1,2 – 1,5 liter rent vatten per dag inklusive ett litet glas vatten det första du dricker på morgonen och det sista du dricker på kvällen.

Juicer och drinkar av färsk frukt, grönsaker och örter förser kroppen inte bara med vatten utan också med livsnödvändiga näringsämnen i njutbar form. Den starka effekt som färsk juice har på kroppen beror delvis på den höga koncentrationen av hälsostärkande fytokemikalier (naturligt förekommande substanser) men också att det är lättare att snabbt och effektivt ta upp och tillgodogöra sig näringsämnen i form av vätska.

Byt gärna ut svart te, kaffe, och läsk mot olika sorters färsk frukt- och grönsaksjuice som tillför näring, avgiftar kroppen och ger extra energi. Kom ihåg att smaka på det du dricker – njut av aromen innan du sväljer.

Om du använder ekologiskt odlade råvaror slipper du kemiska tillsatser och du får mesta möljliga näring i din juice.

10%

Prenumerera nu och få 10% på ditt första köp.

Gå med nu så missar du inte våra kampanjer, nyheter och annat smått och gott.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter. Integritetspolicy