Laugar Linoljesåpa

Laugars linoljesåpa är ett miljövänligt och parfymfritt alternativ för rengöring av trägolv, trall, altan, trämöbler, sten, klinkers, kakel och mycket mer. Tillverkad för hand i Laugars lilla tvålstudio i Dalsland, denna småskaliga linoljesåpa är koncentrerad och innehåller endast 100% svensk kallpressad linfröolja.

För att använda linoljesåpan på träytor, blanda den i ljummet eller kallt vatten för att undvika att träfiberna reser sig. För andra ytor kan varmare vatten användas. En smart teknik är att fylla hinken med vatten först och sedan tillsätta såpan för att undvika överflödigt lödder.

Denna parfymfria, feta och milda linoljesåpa är idealisk för miljövänlig rengöring och vård av trä. Den avlägsnar effektivt smuts, grönska och alger utan att skada ytan. Förutom att använda den till såpskurning utomhus, kan den även användas inomhus genom att torka av golvet med rent vatten efter rengöring.

För att blanda linoljesåpan för såpskurning, använd en del såpa till tio delar vatten. För vanlig rengöring, använd endast lite såpa och justera blandningen efter behov. Kom ihåg att det är enklare att tillsätta mer såpa om det behövs än att använda för mycket från början.

Linoljesåpan ger en mattare och lenare finish jämfört med träolja och är känt för sina vårdande egenskaper. Förvara den mörkt och svalt och undvik kontakt med ögonen. Med Laugars linoljesåpa kan du ge dina träytor en naturlig och effektiv rengöring.