Kunskapsbank

Här samlar vi intressanta fakta om kroppen och kroppsliga obalanser. Du kan till exempel lära dig mer om hur kroppens pH-skala fungerar och hur försurning påverkar ditt välmående.

Du kan också ta reda på hur man med ändrad kost kan hjälpa sin kropp till en bättre hälsa, eller varför inte kika på hur tecken i ansiktet kan avslöja hur ditt inre mår?

Kunskapsbank
Om din kropp

Om din kropp

Kroppen är en komplicerad enhet och det finns många kopplingar i den som genomsnittspersonen kanske inte känner till. Visste du till exempel att Vitamin D egentligen är ett hormon? Eller att man ofta kan se så kallade obalanser i organen genom små ledtrådar i ansiktet?

pH-skalan Försurning Matsmältning
Salter Solning Ansiktsläsning

Kroppsliga obalanser

Det man i folkmun ofta referar till som ”sjukdomar” anser vi på pH-balans vara kroppsliga obalanser. Vi jobbar med att försöka återupprätta dessa störda balanser med hjälp av kunskap om biokemiska kopplingar och naturens läkande skafferi.

Läs om vanliga obalanser och deras bakomliggande orsaker, samt hur man på bästa möjliga sätt hjälper sin kropp att ta hand om dem och vänder den negativa spiralen:

Benskörhet Bensår Immunförsvar
ProstataPsoriasis Östrogen
Kroppsliga obalanser