Ph-kalk och kalkning av kroppen – Frågor och svar

Kalkmässigt hur mycket per dag bör man inta för att täcka behovet av kalk?

Jag antar att du menar kalcium (kalk är ett handelsnamn och en sammansättning av olika ämnen)? en rågad tsk täcker det rekommenderade behovet av calcium och magnesium. men behovet varierar från dag till dag hos alla därför är det bra om man intar en större mängd av basisk kalk, ph-kalk, då den är svårupptaglig – dvs kroppen tar vad den vill ha varje gång och resten går ut.

 

Går det bra att blanda kalkpulvret i juice, yoghurt eller liknande istället för vatten eller kan det försöra effekten?

Tyvärr så tar allt utom vatten bort baserna (syret) i kalken. juice, yoghurt m.m. är sura produkter. vitaminer, fett, proteiner är syror. blandar man kalcium-magnesiumkarbonat med t ex c-vitaminet (askorbinsyran) i juice så får man istället en kalcium-magnesiumaskorbat, med mjölksyran i yoghurt så blir det -laktat, blandar man med citron så blir det -citrat osv sura kalker.

 

 

Är det inte farligt för kroppen att ta för mycket kalk? Hur vet man hur mycket som passar just mig?

Nej, man kan aldrig överdosera en basisk kalk (CaCO3) eftersom mineralerna i den är sk svårupptagliga – alltså tas upp av kroppen utifrån dagsbehov. Man får prova sig fram vilken dosering som passar en själv bäst eftersom det beror på livsföring (var man bor, vilken kost man äter, gener, stress osv). Generellt så behöver en vuxen människa som lever ett vanligt västerländskt liv ca 2 msk/dag för att kompensera de extra syror som dels tillförs och som bildas i kroppen.

 

Vad är skillnaden på ert kalk och Kalcipos-D mite för benskörhet?

Båda innehåller kalciumkarbonater (CaCO3). Men! Man äter inte en basisk kalk för att få i sig ca utan för att få i sig karbonaterna eftersom det är syret som basgör i första hand – inte mineralerna. Kalciumet i CaCO3 är svårupptagligt vilket är det fina i kråksången eftersom man då kan äta så mycket syre som man behöver för att basgöra kroppen (behövs stora mängder när man har ca 60-70kg att basgöra) – alltså kan man inte överdosera basisk kalk för kroppen tar bara upp det den vill ha av mineralerna och resten går ut, men allt syre går in. saka man basgöra kroppen med kalcipos får man äta i princip en burk om dagen. Kalcipos innehåller inte heller magnesium som är nödvändigt tillsammans med kalcium. Innehåller också hormonet d-vitamin. när man fyller på med kalcium så tillverkar man d-vit själv. Det är kalcium-brist som ger d-vitaminbrist och vi anser att man inte ska äta syntetiska hormoner – finns alldeles för många pris att betala när man gör det.

 

Skall inte ph-kalk kombineras med D-vitamin om det skall ha en gynnsam effekt mot benskörhet?

Nej, det behövs inte. Kalk klarar sig utan syntetiskt d-vitamin(hormon). Men däremot är det viktigt att man är ute ca 1 halvtimme om dagen, antingen det är mörkt eller ljust, så får man tillräckligt med uv-ljus för att bilda eget d. Men det är viktigt antingen man äter d-vitamin eller ej. Alla pratar om att vi har d-vitamin brister men ingen frågar sig varför, när vi bott här i tusentals år och tittar man på medelhavsländerna så har de d-vitamin brist också (till och med mer) vilket tyder på att det är något annat än uv-ljuset det är fel på. D-bristen började komma i samband med försurningen och Ca-bristerna. så äter man kalk och vistas vanligt ute – så får man heller ingen D-brist.

 

Har phvärdet något med urinvägsinfektion att göra? Man ska ju dricka sura saker som citron, lingondricka m.m då. Hur ställer det sig när man ska äta kalk för att phvärdet ska vara ca 7 blir det inte motverkan? Jag äter nyponpulver. Har tendens att få urinvägsinfektion. Tacksam för svar

Oj, svårt att svara kortfattat. Att få bort bakterier och annat genom att göra urinen sur är bara en tillfällig lösning. när det sura kissas ut så återgår urinet till ett ph-värde som fortfarande inte stämmer överens med de goda bakterier som egentligen ska husera i urinvägarna – och infektionen är tillbaka. när man ligger på ca ph 7 så trivs de mjölksyrebakterier som är de stammarna som ska vara värdar i hela underlivet. att basgöra kroppen är samma sak som att normalisera och balansera urinvägarnas miljö.

 

Hej! Jag har tagit ph kalken i ca fyra veckor nu. Jag har fibromyalgi vilket leder till t.ex spänningsvärk. Jag har märkt att jag fått mycket mer stelhet och spänning i kroppen de sista veckorna. Kan det bli så i början när man tar kalken?

Ja, det kan det. När man ändrar biokemin så förstoras oftast de probelmen och obalanserna som man har. Fibromyalgi är gifter som sprider sig ifrån tjocktarmen med blodet och "fastnar" på olika ställen i kroppen och ger därför värk på olika ställen hela tiden. Dessa gifter ska ju ut och när de rör på sig så väcks värken.

 

Hej, Kan man ge barn ph-kalk.

Ja, misstänker du att ditt barn är försurat är det samma som för vuxna människor. Börja med en lägre dos och prata med ditt barn hur han/hon känner sig. Öka eller minska dosen efter vad som fungerar.

 

Hej om man har ph 5,2 på urin och 7,0 på saliv vad är det för fel?

Man är sur. Om man använder lackmus så är den mindre tillförlitlig på saliv än urin och även där är den en bara skaplig indikator. i teorin så är man basisk om man har ett basiskt värde på saliven men i verkligen är det lika vanligt att man har gikt, reumatism osv men aldrig karies – man kan alltså vara lokalt basisk i munnen men sur i kroppen. titta alltid på verkligheten i första hand och mätresultat i andra hand. när man har ph 7 på urin konstant under 2-3 veckor då är man basisk (tar tyvärr lång tid…). men för att förenkla mätningen så ska man ha 7 på urin med en liten diff uppåt och nedåt och i munnen 7 och uppåt.

 

Hej, ja undrar om kalktabletter är samma som ph kalk. För om man har för mycket kalk i sej, då kan blodet bli förgiftat, därför är jag osäkert till att använda ph kalk. Tack för svar.

En myt svår att bli av med tyvärr. man kan aldrig bli förgiftad av en basisk kalk eftersom kalciumet i är svårupptagligt, dvs kroppen tar upp det den vill ha just den dagen och resten går ut med avföringen. kalcium som är bundet till en syra (maskingjorda kalker) är lättupptagligt och kan därför överdoseras. men även dessa är svåra att överdosera eftersom kalcium har egna körtlar som skickar allt ca till skelettet – där behövs det alltid. jag (sara) har ätit ca 200kg kalk under mina 12 år och kurt har ätit ca 500 kg under sina 23 år. och i stora doser i mellanåt. vi har aldrig träffat någon som blivit skadad av ca under våra 23 år. dessutom har vi ungefär 1kg ca i skelettet som kroppen tar av hela tiden. då skulle vi kunna bli förgiftade av vårt egna skelett.

 

Jag är reumatiker och tar Methojekt och ges Mabthera, kan det då vara skadligt att ta kalk-pulver?

Nej, absolut inte. men man bör alltid ta kalken 2-3 timmar ifrån alla mediciner ifall de innehåller syror (vilket de flesta mediciner gör), för då neutraliserar de varandra. alltså inte farligt men verkningslöst! de enda mediciner man med fördel kan ta samtidigt med kalken är alvedon, magnecyl osv för då skonas magslemhinnan men effekten uteblir inte.

 

Jag använder pH-kalk och undrar om det finns några undersökningar på hur många som mår bättre / inte mår bättre av att kalka kroppen? Eftersom pH-kalk har sålts i så många år, borde det finnas någon som har samlat erfarenheterna av pH-kalk, så att man får någon fingervisning om hur bra det är.

Tyvärr så får vi inte dokumentera något eftersom vi då riskerar att bli anklagade för att utöva läkedom och hade vi samlat, hade det inte haft nån validitet eftersom det inte är knutet till nåt labb eller universitet. men eftersom vi aldrig (förrän tv-inslaget uppenbarligen) under våra 23år gjort reklam, och vi dag har 1000-tals kunder och över 300 återförsäljare så är det ju nåt som fungerar iallafall. man kan läsa in sig på biokemi och gammal kunskap så har man det teoretiska svaret. det har alltid fungerat på djur och natur, och förr åkte man och drack brunn dvs vatten fullt av bergsmineraler och blev av med alla syra-relaterade sjukdomar. vi har aldrig sålt på någon något utan bara ätit det vi själva vill ha och blivit hjälpta av – det får tala för sig själv.

 

Hej, jag undrar om man kan ta ph kalk om man försöker eller är gravid?

Ja, med fördel eftersom ph’t är väldigt viktigt när man ska bli gravid. kvinnor i fertil ålder ska vara sura i underlivet men basisk i åldrarna före och efter. Sädesvätskan ska vara basisk. Om det är fel ph i vätska och under liv så hittar inte sperma fram till ägget. under graviditeten är det viktigt med både basgörning och påfyllnad av ett naturligt och svårupptagligt kalcium eftersom man bygger ett helt skelett – annars av det egna skelettet tyvärr. Om mjölken sedan är sur kan det hända att barnet inte vill amma och den mjölken kan också ge en sämre mag- och tarmmiljö.

 

Jag undrar var kalken kommer ifrån?

Ifrån gruvor flera km under jord i frankrike och norge. mycket väl rengjord ifrån bakterier och tungmetaller.

 

Finns det spår av kvicksilver i PH-kalken?

Nej, inte mer än vad som finns i en tugga på en smörgås.

 

Hur många milligram eller gram är en matsked ph-kalk?

1 msk ph-kalk (gärna lite rågad) är ca 15gram.

 

Kan jag äta PH-kalk om jag är glutenintolerans?

Absolut! Den ökar näringsupptaget i tunntarmen där man är svag som glutenintolerant.

 

Ska jag ta kalkpulvret på kvällen får jag bättre sömn?

Ja, det är en fördel att ta kalken på kvällen eftersom både ca och mg är mycket kramplösande. Själva basgöringen i sig ger på sikt också bättre sömn och mindre sömnbehov (återhämtningsbehov).

 

Kan kalk hjälpa om man tappar väldigt mycket hår?

Ja, men på lång sikt då är det bättre med nässla och b-vitaminer och stimulera/rensa tarmarna samt se över testosteronhalten i kroppen.

 

Kan njurarna ta skada av för mycket kalkintag?

Nej, aldrig! Att njurarna skulle ta skada av ca är en seglivad myt. i princip allt ca som man äter går direkt till skelettet. behövs det ca uti kroppen tas det ifrån skelettet. denna process sköts av bisköldkörtlarna (ca är det enda mineral som har egna körtlar) som skickar signaler till osteoklaster och osteoblaster att antingen ta bygga in eller bryta ner ca i skelettet. när det kommer en stark syra till njurarna så drar de ca från skelettet för att neutralisera syran – då bildas det njursten. Den vanligaste syran som njurarna måste kalcifiera är oxalsyra som det finns mycket av i spenat, rabarber, kakao, te från tebusken och jordnötter. Det är de som skadar njurarna i ca – om man är rädd för ca så får man vara rädd för sitt skelett.

 

Hej, jag äter homeopatmedicin klimasan och omega 3 tabletter + blodtrycksmedicin Tenormin, påverkas dessa av pH kalkpulver?

Nej, men som med alla mediciner (som ofta är syrabaserade) så tar man dem med ca 3 timmar mellanrum.

 

Kan man ta kalken ihop med anti-depressiva mediciner?

Ja, men som med alla mediciner minst ca 3-4 timmar ifrån varandra.

 

Kan man kombinera men enalapril och smvastin blodtrycks och kolestrål medicin.

Ja, man kan äta kalk när man äter medicin men med ca 3-4timmars mellanrum.

 

Hej! Det står att man ska vänta 2-3 timmar med att ta ph kalk om man tar medicin. Gäller detta andra kosttillskot också? Alltså, om jag tar ph kalk på morgonen och sen väntar 30 min innan frukost, kan jag då ta mina kostillskott tillsammans med frukosten eller måste jag vänta med dem?

Nej, det gäller inte kosttillskott så man kan äta dem med frukosten. 2-3 timmar är egentligen bara en försiktighets åtgärd så inte ph-kalken neutralisrerar medicinen utan tar slagget av dem efter att de omsatts i kroppen.

 

Om man har trög mage, kan det bli värre med ph-kalk?

Ja, dels är det ett torrt pulver och dels så är det oftast så att har man en trög mage så har man en lever som inte fäller ut tillräckligt med galla. När man börjar rensa ut gifter och syror i kroppen så behöver man ha en lever som är stimulerad så mycket som möjligt så att den vill jobba – är den inte det så kan man bli trögare av kalken. men då stimulerar man levern med bitterämnen så blir det balans på även levern och kroppen fungerar som den ska. se gärna ph-leverte och ph-matsmältningste.

 

Hjälper det mot halsbränna magkatarr?

Ja det gör det, eftersom det går på (den fysiska) källan till problemet. man doserar efter generell dos på förpackningen sedan tar man även vid behov.

 

Hej! Kan man äta msm-pulver samtidigt som ph-kalk?

Ja, det kan man – med fördel dessutom eftersom msm är ett svavelpulver som försurar kroppen på sikt.

 

Hej! Jag har ätit ph-kalk i ca fem dagar och har haft ganska eländig huvudvärk under de senaste dagarna. Kan detta ha samband med ph-kalket?
Ja, när syror börjar röra på sig så gör även tungmetaller och andra gifter det. Man kan få utrensningar ungefär som när man fastar eller detoxar.

 

Äter vitaproe och omega 3 kan jag även ta kalk pulvret?

Absolut! De arbetar med helt olika saker och stör inte varandra.

 

Kan kalken ge några biverkningar?

Nej! Bara utrensningar.

 

{{widget type=”MagentoCatalogWidgetBlockProductProductsList” show_pager=”0″ products_count=”3″ template=”product/widget/content/grid.phtml” conditions_encoded=”^[`1`:^[`type`:`Magento||CatalogWidget||Model||Rule||Condition||Combine`,`aggregator`:`all`,`value`:`1`,`new_child`:”^],`1–1`:^[`type`:`Magento||CatalogWidget||Model||Rule||Condition||Product`,`attribute`:`sku`,`operator`:`()`,`value`:`M84, Q06, G510`^]^]”}}

2 reaktioner på “Ph-kalk och kalkning av kroppen – Frågor och svar

  1. Jag har artros i ryggen. höger knä vrist och fot Båda handleder o fingrar . Har väldigt ont . Äter inte ngn kalk, skulle det hjälpa mig om jag gör det ?

  2. har mycket värk i ländrygg och höger knä, vrister , handleder och fingrar. Bör jag äta kalcium pulver . Hur mycket i så fall? Den enda medicin jag nu äter är blodtrycksmedicin och probiotika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.