Nyponpulver, en hälsobomb för kropp och leder

Nyponpulver

Nyponpulver ökar ditt välbefinnande och ger hud, bindväv, leder samt ligament näring och energi. Det är helt naturligt och utan några onödiga tillsatser.

1 msk helnyponpulver motsvarar en hel bunke med färska nypon. Det innehåller 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter samt antioxidanter och livsviktiga mineraler som järn, kalcium, kalium och magnesium.

Dessutom passar nyponet oss nordbor som ett vitalrikt ämnestillskott då det ingår i vår nordiska flora.

Nyponpulvrets fördelar för kroppen

Både inom forskning och traditionell folkmedicin har nypon använts och båda visar bra resultat.

Nyponpulver innehåller förutom C-vitamin, många viktiga antioxidanter så som flavonoider, karotenoider och antocyanider som är effektiva mot fria radikaler och stärkande för angrepp mot kroppen. Kombinationen upplevs av personer som testat väldigt bra och stärkande.

För huden, immunförsvaret, urinvägarna och matsmältningen

Man anser att nypon är lika effektivt mot urinvägsinfektion som tranbär. Tack vare sitt höga innehåll utav fytokemikalier så stärker nyponet immunförsvaret i kroppen och hjälper till att behålla cellerna unga. Nyponet har sedan länge använts för att bygga upp och rensa kroppens bindväv i t.ex. ådersystemet och för att stödja elasticiteten i bl.a. benen, hjärnan och hjärtats ådror.

Nyponet hjälper även till att gynna pigmenteringen i huden, vilket ger den perfekta solbrännan, den ger huden lyster och spänst, hjälper till vid muskelkramper, stoppar fettinlagring i ådror, hämma tumörer, verkar körtelbefrämjande, lindrar vid urinblåsbesvär, är blodrenande, lindrar vid kolik, stärker ditt immunförsvar som sedan ger ett ökat skydd mot bakterier, virus, hals- och kroppsinfektioner och ständigt återkommande förkylningar.

Dessutom reglera nypon matsmältningen, blodtrycksfall, öronproblem, emfysem, piggar upp, verkar svagt febernedsätta, lindrar vid migrän, hjärtarytmi, väderspänningar, tar bort hemorrojder, psoriasis, PMS, ledvärk, humörsvängningar, munsår, halsont, hämmar överdriven törst och verkar läkande vid tillfällig eller kronisk inflammationstillstånd, nypon ger även ökade träningsprestationer och ger ett skydd mot idrottsskador och mycket mera.

Förr så använde man nypon inom folkmedicin för att motverka skörbjugg, som kan uppstå när man lider av C-vitaminsbrist. Det har sedan länge även använts mot förstoppning, trötthet, ledbesvär, tarmfickor, emfysem, öronproblem, hemorrojder, besvär med urinblåsan, kolik, stelhet, problem med rygg, ben, fötter, nacke. Men nypon har inte bara använts på människor, det användes även till hästar för att höja deras immunförsvar, för broskbildning och som en antiinflammatorisk verkan osv.

Nyponpulver för leder och artros

Nypon sägs även lindra ledvärk och det är galaktolipiden GOPO, ett ämne som finns i nypon som har en antiinflammatorisk verkan som hjälper till att lindra värken. GOPO består utav fettsyror och sockerarter Lokalt så verkar nyponpulvret så att de vita blod kropparna inte kan rusa lika fort till inflammationen och därmed så minskar svullnaden och värken. Detta gör så att man blir rörligare och får mindre värk.

Olika studier har visat att man med ett dagligt intag av nyponpulver minskar ledvärk som t.ex. artros och artrit. Och forskarna tror att nyponpulvret verkar lokalt genom att minska de vita blodkropparnas väg mot inflammationen. När blodkropparna rör sig långsammare så minskar även smärtan och svullnaden och lederna blir då rörligare.

<!–

Nyponpulver för hästar och hundar

Nyponpulver har hjälpt många hästar med ledproblem, det har danska forskare kommit fram till. För där ett flera hästar varit utdömda till slakt av veterinärer, hade hästarna efter ett kontinuerligt intag av nyponpulver blivit fria från hälta och därefter kunnat träna normalt och till och med kunnat delta i tävlingar igen. Samma för hunder med ledproblem eller hundar som tränar mycket.

Nyponpulvrets rika innehåll av vitaminer, mineraler, antioxidanter och spårämnen är väldigt viktiga vid hård träning. Det är därför väldigt nyttigt för hästar och hundars leder, immunförsvar, allmänna hälsa, prestationer och bra mot att förebygga förslitningsskador. Nyponpulver är ett bra förebyggande alternativ till mediciner, men ingen risk för biverkningar.

–>

Nyponsoppa

Hoppa över vanlig nyponsoppa

Förväxla inte helnyponprodukten med den vanliga nyponsoppan som finns i matvaruhandeln. För nyponsoppan i matvaruhandeln är nämligen en sockersoppa som nästan bara innehåller tillsatser och socker. Resten av innehållet är från nyponets yttre skikt, alltså från nyponets skal och inte från hela nyponet.

Finns det bieffekter av helnyponpulver?

I stora mängder av helnyponpulver så är det milt urindrivande och milt laxerande. Personer som använder sig av blodförtunnande medicin bör diskutera med sin läkare innan man börjar att äta helnyponpulver. Tänk på att vid upphettning och varmhållning av helnyponpulver, så minskar vitamininnehållet.

Nyponpulvrets innehåll – En riktig multivitamin källa
I helnypon så finns minst 40 st naturliga högaktiva hälsoämnen – och bara för att nämna några: aminosyror, A-vitamin, olika B-vitaminer, Biopektin, C- och E-vitamin, Fluor, Fosfor, Jod, Järn, Kalium, Litium och några högvärdiga antioxidanter så som Betakaroten, Kisel, Krom, Selen, Magnesium och Zink.

Tips på hur man kan förstärka nyponets goda effekt
Man kan t.ex. tillsätta gurkmeja i nyponpulvret, när man vill indra vid ledvärk och inflammationer, eftersom att gurkmeja verkar antiinflammatoriskt. Även vallört, som ökar ledvätskan och detta stimulerar cellsäckarna runtomkring ledkapslarna.

2 erfarenheter av helnyponpulver

Min erfarenhet av nyponpulvret är väldigt positiv. Jag lider av fibromyalgi och var storkonsument av värktabletter innan jag började med nyponpulvret. Nu har jag halverat min tablettkonsumtion och mår idag mycket bättre. Jag kan bara rekommendera alla som har värk i kroppen att prova helnyponpulver!
Hälsningar Kristina

<!–

Jag har en hund som är 12 år som jag trodde nått slutet av sitt hundliv när hans kropp börja att ge
vika. Han orka inte längre springa och inte heller gå i trappor, vilket krävs för att ta sig in i vårat hus, utan jag fick bära in honom. Men så fick jag höra om nyponpulver och ville gärna ville testa det på min hund. Hunden som är en stor Golden retriever har nu ätit detta i 3 mån. och idag skuttar han omkring med sin hundkompis in och ut via trappen och tar sina språng runt runt i trädgården. Jag är bara så otroligt tacksam!

/Jenny

–>

För ungefär 1 år sedan så köpte jag helnyponpulver på grund utav att jag har värk i knäna, efter drygt 1 mån. så började jag bli bättre och när förpackningen var slut, var jag så bra att jag inte brydde mig om att fortsätta äta det. Men detta var ett stort misstag visade det sig, då jag sedan i våras har fått äta mängder av värktabletter och gått på ett flertal behandlingar och har bara blivit sämre. Då först förstod jag att det måste varit nyponpulvret som gjorde mig smärtfri och numera äter jag det dagligen och börjar återigen bli så bra att jag kan sluta med mina värktabletter som jag varit storförbrukare av i sommar. 660 värktabletter åt jag på bara några månader och är nu nere på 1 tabl. varje morgon och jag kan åter röra mig utan smärta. Därför vill jag rekommendera andra i samma situation att byta ut det dagliga intaget utav värktabletter mot nyponpulvret som verkligen hjälper mot värk i lederna.
Britt, Nynäshamn

{{widget type=”MagentoCatalogWidgetBlockProductProductsList” show_pager=”0″ products_count=”3″ template=”product/widget/content/grid.phtml” conditions_encoded=”^[`1`:^[`type`:`Magento||CatalogWidget||Model||Rule||Condition||Combine`,`aggregator`:`all`,`value`:`1`,`new_child`:”^],`1–1`:^[`type`:`Magento||CatalogWidget||Model||Rule||Condition||Product`,`attribute`:`sku`,`operator`:`()`,`value`:`G97, M90, E17`^]^]”}}

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.