Almänna frågor

Henna guide

Om Henna guiden

Denna guide har sammanstälts utifrån frågor av våra kunder. Vissa svar är anpassade efter enskilda produkter.
Eftersom alla hårtyper är olika och beroende på hur du behandlat håret innan du färgar med henna kan det ge olika resultat.

I vissa fall måste man helt enkelt prova på en slinga p.g.a svårigheten att gissa resultatet.

Vill du hjälpa oss att bygga ett bildbibliotek för att vägleda andra som väljer att färga med henna? Läs mer här.

Hittar du inte svar eller saknar du svar på dina frågor? Läs mer här.

Allmänna frågor

Räcker 1 paket till hela håret om man har axellångt hår? Eller bör man köpa 2?

Det beror på hur tjockt hår du har. En hårlängd till skuldrorna räcker ganska precis ett paket när du har ”normaltjockt” hår.

Är det ingen väteperoxid i henna?

Nej, henna innehåller endast växter.

Hej, innehåller era hennafärger några metaller eller andra tillsatser? Har nämligen kemiskt färgat hår så hennan får inte innehålla metaller.

Hej! Våra hennafärger innehåller endast växtpulver. Vår {{widget type=”MagentoCatalogBlockCategoryWidgetLink” anchor_text=”röda hennafärg från crearome” title=”röda hennafärg från crearome” template=”category/widget/link/link_block.phtml” id_path=”category/28″}}är av body art quality, med den kan du både färga håret och göra hennatatueringar.

Hej, jag köpte henna förr på apoteket. Vad är skillnaden mellan det, Hårfärg naturröd och hennapulver. Eller, vilken produkt är mest lik denna som man köpte förr? Många hälsningar Inger

Hej! Vi vet inte exakt vad som såldes på apoteket förr. Det finns bara en typ av röd henna och det är från växten lawsonia inermis. Hennafärgerna vi säljer innehåller endast växtpulver från henna eller annan växt med naturligt färgpigment.

Är ”svart henna” det som egentligen heter Indigo? Jag har hört att s.k. ”svart henna” nämligen ej existerar?

Ja det stämmer, detta är Indigofera Tinctoria, alltså Indigo. Svart henna har vår leverantören har valt att kalla produkten för förenkla och koppla den till hårfärgning som man vanligtvis tänker på i samband med henna.

Jag är van att se de gula kartongerna med henna. Finns det olika styrka på ”svarthet” i dom eller är det precis samma?

Vi vet inte vilket henna du syftar på, men styrkan kan vara annorlunda om det är blandat med annat färgpigment. T.ex. är svart henna bara indigopulver. Skulle det vara blandat med annat pulver kan man få en varierad ”svarthet”.

Hej! kan man använda hennafärg när man är gravid? jag har fått höra att man inte ska färga håret, pga alla kemikalier och så, men gäller det även hennafärg?

Att färga håret med henna ska vara säkert om man är gravid. Vet du om att du är känslig sedan tidigare ska du prova att blanda ihop lite henna och stryka det på kroppen för att se om en allergisk reaktion uppstår. Får du ingen reaktion ska det vara säkert att färga även om du är gravid.

Är det här permanent hårfärg eller toning?

Henna är en permanent hårfärg. Söker du en toning rekommenderar vi santés hårtoning som finns i många färger och håller 6-8 veckor.

Kan man blanda hennapulvret med Santés hårtoning?

Det ska vara möjligt då santés hårtoning är en blandning som bl.a. innehåller henna eller indigo beroende på färg. Däremot har vi i dagsläget ingen erfarenhet av det eller hört någon kund som testat.

Finns det någon som har en bild på sig själv efter färgning med hennapulver? =)

Vi arbetar på att bygga en bildbank. Har du en före- och efterbild du vill dela med dig av? Kontakta oss så lägger vi upp den på sidan.

Hur kan henna intensiv röd bli annan röd färg än röd henna? Är någon annan växt tillsatt? Hur kan Henna ge svart färg? Jag har hört att Henna endast ger röd färg.

Både röd och intensivröd är samma och är inte blandad med någon annan växt. Den svarta hennan är indigofärg men tillverkare har valt att alla det henna för det är förknippat med hårfärgning. Precis som du säger, henna ger en röd färg. Ordet henna är det arabiskan namnet på busken Lawsonia inermis som växtpigmentet framställs av.

Är det inte farligt i graviditetet? Om det är så att ni inte rekommenderar det så skulle jag gärna vilja veta anledningen. Tack på förhand!

Hennafärg är säkert att använda när man är gravid. Det är få personer som är allergisk mot växtpigment och de innehåller inga skadliga ämnen som kan påverka fostret. Om du vill vara säker att du inte är allergisk eller känslig mot henna är det bäst att blanda henna och smöja lite på kroppen. Får du en reaktion är det bäst att undvika.

Jag har läst att Henna innehåller PPD i pulvret?

Henna kan innehålla PPD om det tillsätts i tillverkningen, men det går att avgöra. Se svaret nedanför.

Finns det PPD i henna eller ”svart” indigopulver?

Det är många som skriver om henna (även vi) och det är viktigt för oss att det blir klarlagt hur ”myten” har uppkommit.

Ren henna- eller indigofärg är grönt i färgen och ska lukta lite som gröna ärter. Är PPD tillsatt blir pulverfärgen mörkbrun eller svart. Det är ett enkelt sätt att avgöra om det är äkta och ren hennafärg.

Hej. Går hennafärgerna att blanda med varandra?

Ja, det går bra att blanda färgerna. Vi kommer framöver att ta fram en guide för att blanda och ungefär vilka färger man får.

Hej! Vet ni om produkterna är djurtestade?

Våra hennafärger är inte djurtestade. Hennafärgerna från MacUrth är även BDHI-märkt där ett av kraven i märkningen är att produkten inte får testat på djur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.