Allergi

Henna guide

Om guiden

Denna guide har sammanstälts utifrån frågor av våra kunder. Vissa svar är anpassade efter enskilda produkter. Eftersom alla hårtyper är olika och beroende på hur du behandlat håret innan du färgar med henna kan det ge olika resultat.

I vissa fall måste man helt enkelt prova på en slinga p.g.a svårigheten att gissa resultatet.

Vill du hjälpa oss att bygga ett bildbibliotek för att vägleda andra som väljer att färga med henna? Läs mer här.

Hittar du inte svar eller saknar du svar på dina frågor? Läs mer här.

Allergi

Hej! Jag är allergisk mot en hel del. Exempelvis: pollen, astmatiker, parfymer, pälsallergiker och har känslig hud mot vissa saker. Jag har hört att man kan vara känslig mot henne, hur vet man om man är det och vad får det för konsekvenser om man färgar håret med henna och man är allergisk? farligt?

Henna är i allmänhet snällt mot allergier. Får man allergiska känningar är det vanligast att man är allergisk mot växten Indigofera Tinctoria (svart färg). Vi rekommenderar att blanda till lite henna och testa på kroppen t.ex. underarmen. Får du utslag eller eksem så bör du inte färga håret med henna.

Går det att använda färgen om man har eksem eller sårskorpor på hårbotten?

Har du eksem eller sårskorpor är henna ett bättre alternativ att färga håret med då henna inte innehåller kemikalier som irriterar. Är du känslig kan Indigofera Tinctoria (svart färg) vara den växt du är känslig mot. Gör en hennablandning och testa på kroppen, t.ex. underarmen. Får du inga utslag, eksem eller någon reaktion ska det inte påverka hårbotten och det är säkert att färga håret.

Hej, jag har regelbundet färgat håret svart i många år (6) men har nu börjat få argsinta allergiska reaktioner, vätskande sår överallt där färgen nuddat hud (hårbotten, nacke o öron) Kan svart henna va något för mig då jag har väldigt svårt att kunna se mig med min narturligt blonda kalluffs…. Tack på förhand

Ja, henna innehåller inga kemikalier som huden kan reagera på! Dock kan det hända att du är allergisk mot Indigofera Tinctoria som den svarta hennafärgen består av, så jag rekommenderar att du testar på en liten bit av huden innan du färgar hela håret.

Hej! jag har läst lite om henna och att henna svart kan innehålla mycket kemikalier och att det kan utlösa allergier

Vår henna innehåller inga kemikalier utan endast växter, men det är inte helt ovanligt att man är allergisk mot svart henna ändå.

Hej! Jag har färgat svart med “vanlig” hårfärg under fler års tid men har nu blivit allergisk mot det, antagligen pga ämnet PPD. Det jag undrar nu är om denna färg är fri från sådana ämnen. Är risken stor att man som redan allergiker mot vanlig hårfärg kan få en reaktion av Hennas hårfärg?

Hennan vi säljer är ett rent växtpulver och ger sällan allergiska reaktioner, Indigofera Tinctoria (svart färg) brukar vara den växt som kan ge besvär om du är känslig. Bästa sättet att få veta om man är känslig eller allergisk är att blanda henna och prova lite på huden för att se hur den reagerar.

Innehåller er henna skadliga metaller?

Hej! Vår henna innehåller inga metaller som kan ge uppkomst till allergiska reaktioner, det är rent växtpulver.

Hej! Jag är extremt allergisk mot hårfärg. Är Henna säkrare?

Henna är säkrare men inte 100%. Är du osäker bör du därför blanda henna och prova lite på kroppen för att se reaktionen innan du färgar håret.

Jag är allergisk mot vanlig hår färg och får svullnat i ansiktet. Kan jag använda Henna hårfärg?

Bästa sättet är att prova, bland ihop lite henna och testa genom att smörja lite på kroppen. Får du en reaktion bör du inte färg håret med henna.

10%

Prenumerera nu och få 10% på ditt första köp.

Gå med nu så missar du inte våra kampanjer, nyheter och annat smått och gott.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter. Integritetspolicy