Om pH-balans

Bakgrund

Grundaren till pH-balans, Kurt Sandvik hade tills han var runt 45 år en mängd relativt vanliga obalanser i kroppen, såsom migrän, allergier, ryggskott med mera. Men det mest påfrestande var hans psoriasis och psoriasis artrit som med åren bara blev värre och värre – trots att han var en flitig gäst inom sjukvården. 1987 upptäckte Kurt att han förmodligen var försurad och började då att med olika sorters kalk försöka basgöra sig för att se vad som skulle hända om han ändrade på pH-värdet i kroppen. Inom ett par månader blev han av med psoriasisen på huden och inom två år var också artriten borta.

Kurts kroppsliga förändring ledde till att människor runt honom förstås blev intresserade och också ville prova. Det intresse för det viktiga pH-värdet och naturens läkedom, som väckts både hos Kurt själv och hos släkt och vänner ledde så småningom till att han 1989 startade pH-balans. Redan på 60-talet hade Kurt blivit bekant med bland annat syra-/basbalansen och nässlans goda egenskaper, men nu såg han till att förkovra sig inom en mängd olika hälsoområden såsom homeopati, örtlära, anatomi och näringslära. Utifrån detta, men kanske till största delen utifrån sin egen erfarenhet, det vill säga genom att äta sig igenom den ena kalkblandningen efter den andra, skapades så pH-kalk® – en kalcium-/magnesium-karbonat i perfekt balans för att basgöra kroppen på ett bådenaturligt och skonsamt sätt – helt på kroppens egna villkor.

Nutid

Efter 21 års verksamhet gick Kurt Sandvik i pension och i januari 2009 tog Sara Karlsson - efter 8 år som lärling och anställd - över pH-balans. Om du ringer är det i första hand till henne på Göteborgskontoret du kommer. Är hon är upptagen så kommer du till Marcus Schelin som är stationerad i Stockholm. Marcus blev under hösten 2009 delägare i pH-balans.

Vill du besöka oss på huvudkontoret finns vi på Kungsgatan 7A i Göteborg (se fler uppgifter under "kontakta oss").

Sara Karlsson är förutom VD i företaget även en välbokad föreläsare kring hälsa och kroppens biokemi. Håll utkik under "Nyheter" för nästa event.

GRUNDVÄRDERINGAR

  • Våra växter är så långt det är möjligt vilda och inte odlade
  • Inga förvanskningar - bara skonsam rengöring, torkning & malning
  • Att använda varor som så långt som möjligt finns i vår egen natur
  • Så korta transporter som möjligt - det mesta finns här omkring oss
  • Ger man det kroppen behöver i grunden, det vill säga en bra biokemi, 
    med pH-värde/mycket näring, så läker kroppen sig själv i de flesta fall