Träningsfällor, motivationstips och jäklar anamma

träningsfällor och motivationstips

Har du hamnat i träningsfällan där motivationen brister? Du känner säkert till träningens betydelse för att frisätta endorfiner, få mer energi och öka välbefinnandet. Vare sig träningen är lätt, hård eller någonstans mitt emellan är det ingen tvekan att fysisk rörelse ökar koncentrationen, boostar kreativiteten och förbättrar humöret. Men vad är det då som stoppar oss från att hålla jämna steg med våra uppsatta träningsmål?

I morse var avsikten att ta en joggingtur men på något sätt föll det mellan stolarna. Efter jobbet kom hungern och tröttheten, den perfekta anledningen till att skippa träningen. Ibland är träningsmålen helt enkelt inte tillräckligt motiverande för att förbättra välmåendet. Här har vi 5 motivationstips för att göra din träning hållbart kul och en inspirerande yogaguide med övningar!

1. Hitta träningsformen som passar dig!

Om du inte redan vet vad du tycker om är det första steget att fundera på vilken slags träning du har mest glädje av. Vare sig det är fotboll, dans, simning, cykling, gymträning, fotvandring, pilates eller yoga, kommer den aktiviteten du föredrar mest att ge bästa effekt för din fysiska och psykiska hälsa. Har du barn med mycket energi kan ni träna tillsammans. Varför inte dansa till en rolig DVD eller vara ute och leka? Vid mycket stress och utmattning kan hård träning vara tröttsamt och till och med fungera försvagande. Satsa då istället på meditationsövningar eller att vara ute i naturen för att bygga upp den mentala styrkan.

2. Skapa en bra rutin!

När du har identifierat vilken slags träning du tycker om är det dags att göra träningen regelbunden. Låt den bli lika självklar som favoritserien eller annat du värdesätter, men gå inte ut för hårt! Många förändringar under kort tid kan leda till att du istället tappar inspirationen. På YouTube finns massor av aktiviteter som kan utföras hemma. Genom appar till telefonen kan du följa upp din träning på ett spännande sätt. Kom ihåg att det alltid finns tid för det som vi värdesätter och verkligen vill göra.

3. Se över kosten

Har du en bra balans mellan träning och kost? När du har kommit igång med regelbunden träning är det dags att ge fokus till matens näringsinnehåll som är minst lika viktigt för ditt välmående. Visste du att snabbmaten många gånger ger mindre energi än den energi kroppen använder för att spjälka den? Inte konstigt du upplever trötthet och energiförlust efter en sådan måltid! Ett tips för starta dagen näringsrikt är genom en power smoothie. Mixa 2 dl färska eller tinade blåbär med 1 äpple, ½ dl hampaprotein, 1 msk gojibär, 1 msk chiafrön, 1 tsk vetegräs och 3 dl valfri mjölk. Receptet är för två personer. Vårt eget märke Spireco har massor av spännande varor för att skapa din favorit smoothie!

4. Släpp fokus på resultatet

Har du inte kul på vägen till att uppnå dina träningsmål kommer du förr eller senare landa tillbaka i dina träningsfällor. Fokusera därför inte allt för mycket på resultatet av träningen utan njut av varje delmål. Uppskatta de förändringar du skapar för dig själv och ett ökat välmående kommer vara märkbart, inte bara för dig själv utan även för din omgivning!

5. Jäklar anamma!

Det kanske låter klychigt, men det går att ha jäklar anamma både när man vill träna och för självinsikt. Använd din jäklar anamma för att hitta din träningsform, din rutin, din kost och ditt resultat så kommer du lätt ta dig förbi dina träningsfällor!

Yogaguide för inspirationsbonus

Vi har tidigare sammanställt en guide med fem enkla yoga-övningar som ger kroppen energi. I början behöver du inte mer än 5 minuter, och genom att gradvis öka repetitionerna av varje övning bygger du upp energin i kroppen utan att bli utmattad.

Ladda ner yoga guiden här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.