Slingor och Utväxt

Henna guide

{{widget type=”MagentoCatalogBlockCategoryWidgetLink” title=”Allmänna frågor” template=”category/widget/link/link_block.phtml” id_path=”category/340″}}

{{widget type=”MagentoCatalogBlockCategoryWidgetLink” title=”Grått hår” template=”category/widget/link/link_block.phtml” id_path=”category/341″}}

{{widget type=”MagentoCatalogBlockCategoryWidgetLink” title=”Hållbarhet efter färgning” template=”category/widget/link/link_block.phtml” id_path=”category/342″}}

{{widget type=”MagentoCatalogBlockCategoryWidgetLink” title=”Färgning och Färgvariationer” template=”category/widget/link/link_block.phtml” id_path=”category/343″}}

{{widget type=”MagentoCatalogBlockCategoryWidgetLink” title=”Slingor och Utväxt” template=”category/widget/link/link_block.phtml” id_path=”category/344″}}

{{widget type=”MagentoCatalogBlockCategoryWidgetLink” title=”Allergi” template=”category/widget/link/link_block.phtml” id_path=”category/345″}}

Om guiden

Denna guide har sammanstälts utifrån frågor av våra kunder. Vissa svar är anpassade efter enskilda produkter. Eftersom alla hårtyper är olika och beroende på hur du behandlat håret innan du färgar med henna kan det ge olika resultat.

I vissa fall måste man helt enkelt prova på en slinga p.g.a svårigheten att gissa resultatet.

Vill du hjälpa oss att bygga ett bildbibliotek för att vägleda andra som väljer att färga med henna? Läs mer här.

Hittar du inte svar eller saknar du svar på dina frågor? Läs mer här.

Slingor och utväxt

Kan man använda det till svart utväxt och blondslingrat på längden?

Ja det kan man, men du kommer att få skiftningar i håret. Där du har ljust hår kommer hennan att bli intensivare.

Får man utväxt lika snabbt som en toning? När man får utväxt är det bara till att färga över den? Bleks håret på sommaren?

Ja, ditt hår växer lika fort vilken färg du än färgar med. Det går bra att färga över utväxten och håret bleks under sommaren om du inte skyddar det.

Får man utväxt av hennan? Om man färger med vanlig färg får man ju utväxt när håret växer, får man samma utväxt av hennan? Kan det blekas av solen?

Ja det får man, henna fungerar som en permanent färg. Och henna kan blekas av solen, man får en intensivare, knalligare, mer orange färg med röd henna efter att man varit i solen.

Kan man bleka slingor på ett henna färgat hår och få ett bra resultat?

Just att bleka kan vara svårt. Det är svårt att få hennafärgen att släppa och olika färger ger olika resultat. Bleker du t.ex. svart henna får du en blå färg för att växtpigmentet är väldigt mörkblått. Röd henna går mot orange.

Hej, jag har färgat mitt hår men svart henna, men nu skulle jag vilja köra på ganska ljusa slingor. Går det och hur resulterar detta?

Bleker du svart henna kommer den färgen att gå mot blått. Är det inte resultatet du är ute efter är det inget vi rekommenderar.

Hej jag har brunt hår och har färgat svart med henna men jag skulle vilja ha tillbaka min bruna färg kan jag färga med henna så att det blir brunt igen? Vilken färg måste jag använda för att det ska bli brunt igen?

Det blir svårt att färga om svart henna till brunt. Att bleka svart henna ger en blå färg som kan vara svår att helt få ur håret. Vill du ha tillbaka din bruna färg och är beredd att testa olika blekningar är bakpulver (bikarbonat) ett alternativ att tvätta med, även citron kan hjälpa till att bleka. En kokosfett-inpackning med värme sägs kunna fungera. Om du får färgen att släppa beror på hur hårt färgen sitter i håret. Tyvär har vi inget recept eller närmare information i dagsläget.

Hej! Kan man direkt blanda röd henna och indigo i samma skål för brunt resultat ? Eller måste man färga skilt först med röd sen på med indigo?

För brunt är det bäst att blanda röd och indigo. Färgar du varje färg separat kan färgen bli näst inpå svart beroende på din naturliga hårfärg.

Kan man använda henna mahognyfärg till svart utväxt och blondslingrat på längden?

Mahognyfärgen på svart hår kommer bara att ge glans till håret. De blondslingade håret är inte rekommenderat att använda mahogny till enligt MacUrths färgkarta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.