pH-björnbärspulver
    Handla direkt!

pH-Björnbär

Våra frukt och bärpulver är torkade vid låg temperatur för att så skonsamt som möjligt bevara alla näringsämnen. Kom ihåg att torkat pulver är ett koncentrat av själva bäret eller frukten och innehållet blir alltså ett näringskoncentrat som utgör ett utmärkt komplement för att balansera kosten.   


Produktegenskaper

Björnbär är rikt på fibrer, c-vitamin, k-vitamin och mangan. Fröna innehåller omega-3 och färgpigmentet är rikt på antioxidanter. Björnbärspulver är ett bra komplement till vårt pH-kalk då dess innehåll av vitamin-K bland annat underlättar kalciumupptaget. Florida state university visade häromåret i en förstudie att björnbär tycks minska kolesterolnivåerna ganska avsevärt. Både LDL-Kolesterol och HDL-kolesterol visade sig minska. En större nationell studie är på gång.


Användning

Våra frukt- och bärpulver passar utmärkt i smoothien, fruktdrinken eller att strös på frukostmüslin.


Innehåll

100% torkade Björnbär (Rubus. R)


Kuriosa

Förr betydde ett rikt björnbärsår att även all annan gröda skulle bli riktlig under det kommande året. Björnbäret kallades förr även för brom- eller brambär. Namnet björnbär hae egentligen inget med björnen att göra alls utan härstammar från det indoeuropeiska rot-ordet bher vilket betyder spetsig och avser taggarna på björnbärsbusken. Se även våra andra frukt- och bärpulverkomplement;